by acls us

INFORMACIJE - "SIL" LIGA

SPARS INTERNA LIGA-SIL SEZONA 2012/13

SIL liga je za sezonu 2012/13 je završena. Mala dvorana KSC Skenderija  bila je prepuna istinskih ljubitelja košarke. Masovnija kao nikada do sada. SIL liga je još jednom pokazala da škola košarke SPARS, ima razvijen sistem rada koji se pokazao kao vrlo uspješan. Pokazatelji koji na to upućuju su već sada igračka imena, na košarkaškoj sceni, koja su upravo u našem klubu napravila prve košarkaške korake i nastavljaju tim putem dalje. Seniorski prvaci BiH A1 lige, juniorski, kadetski, pionirski prvaci BiH, te minibasket prvaci Kantona Sarajevo, naše su najbolje preporuke.

Šampioni kvalifikacionog turnira eurolige u Rimu, učesnici finalnog turnira eurolige u Londonu su dokaz da košarkaška Evropa zna za SPARSE. Klub koji da u reprezentativne selekcije BiH, toliki broj igrača i to Vrabac Adin (seniorska), Buza Nedim i Zahiragić Adi (juniorska), Pirić Alija, Memić Enis, Durak Atif, Manjagić Fahrudin, Atić Edin, Gegić Amar (kadetska), te juniorskog reprezentativca Slovenije Nikolić Alekseja i juniorskog reprezentativca Srbije Šalić Đoke, to su naši uspjesi po kojima se razlikujemo od drugih.

Mlad i stručan kadar koji radi u školi garant je ozbiljnog pristupa, odgovornosti i zaokupljenosti prema svakom članu škole košarke. Izuzetna je saradnja i uključenost roditelja u praćenju rada škole košarke, takmičenja i druženja. Takva atmosfera i energija prenosi se i na ostale selekcije što je i stvorilo SPARS NAVIJAČKI TIM koji upravo sačinjavaju roditelji i prijatelji kluba. Zato se svima zahvaljujemo na podršci koju ste nam dali i dajete, a posebno hvala svima koji su bili prisutni u petak. Škola košarke broji preko 400 dječaka i djevojčica koji su prema uzrasnim kategorijama selektirani u mini, midi i maxi skupinu i koji su ove godine imali svoju SPARS INTERNU LIGU, u okviru koje smo ove godine odigrali 89 utakmica.

Rezultat Spars interne lige je ono što se moglo vidjeti na ALL STAR utakmicama. Sigurni smo da će upravo ova liga „iznjedriti“ nove SPARS reprezentativce. Ovo su vaši i naši šampioni.

ALL STAR - MAXI GENERACIJA

ALL STAR - MIDI GENERACIJA

ALL STAR - MINI GENERACIJA

IDEALNE PETORKE I MVP LIGE SIL (MAXI, MIDI, MINI)

Zahvaljujemo se našem reprezentativcu Đedović Nihadu, koji uvjek ima razumjevanja, te svojim dolaskom uveličao ALL STAR susrete. Nihad je i sam prošao sličan put do zvijezda, kojim idu naši najmlađi SPARSOVCI. Takođe prisustvo novog reprezentativca BiH i našeg igrača Vrabac Adina, te našeg Nikolić Alekseja, dat će sigurno je ovim mladim ljudima neophodan motiv za košarkom. Takođe sve ovo nebi bilo moguće bez ljudi, istinskih zaljubljenika u „igru među obručima“, predsjednika kluba Nihada Selimovića, podpredsjednika kluba Nermina Selimovića, te člana uprave kluba Emira Hadžovića koji su bili dio spektakla i koji su tokom cijele godine bili uz nas.

Share

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick