by acls us

Intervju: Đurasović Nikola

Nikola Đurasović, (rođen 8. augusta 1983, visina 198 cm, pozicija krilo). U dosadašnjoj karijeri nastupao je za sljedeće timove: ENAD (Kipar), Leotar (Bosna i Hercegovina), Borac Nektar (Bosna i Hercegovina) i Slavija (Bosna i Hercegovina). Posljednju sezonu igrao je za tim Craiova (Rumunija). Sa njim smo kratko razgovarali o njegovim prvim košarkaškim koracima, kako se snalazi u našem klubu, te o njegovoj bliskoj budućnosti.

Gdje si napravio svoje prve košarkaške korake i ko ti je bio prvi trener ? 

Košarku sam počeo trenirati 1995. u svojoj 12-oj godini, u košarkaškom klubu Leotar Trebinje, a moj prvi trener bio je Dejan Bodiroga. 

Koga bi izdvojio od trenera koji su najviše uticali na tvoj košarkaški razvoj ?         

Sa 17 godina sam postao senior, a do danas sam promijenio veliki broj trenera i svaki od njih je na svoj način uticao da, do danas, unaprijedim sebe košarkaški i nešto novo naučim. Iskreno se nadam i mišljenja sam da ću i u ovim zrelijim igračkim godinama u OKK Sparsima, uz pomoć trenera Trbića i njegovih pomoćnika, podići nivo svoje igre na još veći nivo. 

Košarkaš si sarajevskog Sparsa. Da li si zadovoljan, kakvi su tvoji prvi utisci o Sarajevu i Sparsima. Čime se Sparsi izdvajaju od ostalih klubova u BiH po tvome mišljenju?

Za ovih 20-ak dana koliko sam član ove ekipe, imam samo pozitivne utiske, kada je u pitanju organizacija, logistika i rad sa svim selekcijama OKK Spars. Mislim da se ovaj klub razlikuje od većine klubova u našoj zemlji po viziji i misiji koju imaju i strogo je poštuju i prate, dok ona ne bude ostvarena. Uz to mogu da kažem da klub niti malo ne zaostaje iza naša dva najbolja tima, Igokeom i Širokim, ako u obzir uzmemo već pomenutu organizaciju, logistiku, rad sa mlađim i seniorskim selekcijama, kao i medicinsku i svaku drugu potrebnu zaštitu igrača.

Koji su tvoji planovi, bar što se tiče bliske budućnosti ?

Što se tiče mojih planova u bliskoj budućnosti vezanih za ovaj sport, prije svega želim da me prati zdravlje, a onda će sve drugo mnogo lakše da se postigne. Želim da pomognem ovom mladom timu, ali i sebi da postignemo zapaženi rezultat u premijernoj sezoni u najvišem košarkaškom rangu. Mislim da naš tim ima potencijala, talenta, snage i želje da bude košarkaško osvježenje u već po malo monotonoj košarkaškoj BiH ligi.

U čemu najviše uživaš u igri?

Najviše uživam u igri kada moj tim dobro igra i pobjeđuje a ja sam jedna od karika u timu koja tome doprinosi. Volim brzu i agresivnu košarku sa dosta kontakta, trčanja i tranzicije, a naš tim i trener to forsiraju,tako da mislim da ću ove sezone zaista uživati, samo neka nas zdravlje posluži !

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick