by acls us

Bajramović: Sarajevo zaslužuje dobru košarku i pune tribine

  Bajramović: Sarajevo zaslužuje dobru košarku i pune tribine

 

Sparsi su i dalje nezaustavljivi u Ligi 12. U subotu je naš tim u krajnje uzbudljivom i neizvijesnom meču savladao neugodnu ekipu Leotara i tako zabilježio osmu uzastopnu pobjedu u domaćem šampionatu.

Do novog trijumfa nije bilo lako doći. Slaže se sa tim i kapiten Sparsa, iskusni Kenan Bajramović, koji iznosi svoje viđenje meča protiv Trebinjaca.

- Prvo poluvrijeme smo igrali pod nekim pritiskom, bilo je dosta nervoze. Leotar je igrao specifičnu odbranu, koja nama nikako nije ležala. Upravo zato smo i bili u minusu na poluvremenu. Ipak, u nastavku smo izgledali kao pravi tim, uspjeli smo da nametnemo svoju igru i na kraju ostvarili zacrtani cilj, a to je nova pobjeda - priča Bajramović.

Pobjednik se ipak nije znao sve do poslednjih pola minuta meča. Bajramović smatra da je u uzbudljivoj završnici presudila veća želja za pobjedom njegovog tima.

- Naša želja za pobjedom uvijek presudi. Vidi se to na terenu. Uz iskustvo nekolicine igrača, uspjeli smo ostati staloženi i odigrati pametno u poslednjim trenucima meča i stigli smo do nova dva boda. Moram čestitati svojim saigračima na maksimalnom zalaganju. Zaista smo svi dali sve od sebe - rekao je Bajramović.

Ono što raduje sve ljubitelje košarke u Sarajevu, svakako je i povratak publike na tribine Skenderije. Sparsi su protiv Leotara imali podršku pune dvorane.

- Zaista moram pohvaliti publiku i nadam se da će i ubuduće, u još većem broju dolaziti u Skenderiju da nas bodre. Oni su naš šesti igrač i njihova pomoć i podrška sa tribina stvarno mnogo znači. Mi ćemo se, sa naše strane, potruditi da opravdamo njihovo povjerenje i da u narednom periodu igramo još bolju košarku kako bi publika zadovoljna odlazila sa naših utakmica. Jer, Sarajevo kao grad to zaslužuje - poručuje kapiten Sparsa, Kenan Bajramović. 

 
Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick