by acls us

Glogovac: Mi uvijek idemo na pobjedu!

  Glogovac: Mi uvijek idemo na pobjedu!

 

Košarkaši Sparsa sutra putuju u Višegrad, gdje će u okviru devetog kola Lige 12 odmjeriti snage sa domaćom ekipom Varde.

Zavidan učinak od osam utakmica bez poraza našim košarkašima pred svaki meč dodjeljuje epitet apsolutnog favorita, pa tako ni sutra neće biti drugačije. Slaže se sa tim i krilo Sparsa, Stefan Glogovac, koji ističe:

- Imamo maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva i normalno je da želimo da nastavimo u istom ritmu. U Višegrad putujemo samo sa jednom željom - a to je da stignemo do devetog trijumfa. Poznajemo ih dovoljno i znamo gdje mogu biti opasni. Za sada imaju samo dvije pobjede i to na domaćem terenu. Igraju nešto lošije ove sezone, ali to ništa ne mora da znači. Njima treba pobjeda, sigurno je da će dati maksimum protiv nas, ali i mi imamo šta da pokažemo. Vjerujem u svoju ekipi i očekujem nova dva boda.

Mladi Amar Gegić takođe je optimista pred susret u Višegradu.

- Naša očekivanja su uvijek ista i mi uvijek idemo na pobjedu. Mislim da imamo kvalitetniju ekipu od Varde i na nama je samo da to dokažemo na terenu. Ipak, ne smijemo nikoga potcijeniti. Moramo u meč ući maksimalno ozbiljno i ne smijemo zaboraviti da Varda igra na domaćem terenu i da su joj u ovom trenutku bodovi izuzetno potrebni zbog lošeg plasmana na tabeli - rekao je Gegić.

Nakon duže vremena, trener Sead Balić će moći da računa na Dina Hodžića, dok u timu neće biti Adija Zahiragića zbog povrede.

Meč između Varde i Sparsa na programu je sutra od 19,30 časova.

 

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick