by acls us

Balić: Jednom se i ovo moralo desiti

  Balić: Jednom se i ovo moralo desiti

 

 

Sparsi su zaustavljeni u Kaknju. Ekipa Josipa Pandže sinoć je pronašla način i prekinula odličnu seriju našeg tima od devet uzastopnih pobjeda.

Kakanj je trijumfovao, ali trener našeg tima Sead Balić smatra da nema razloga za zabrinutost.

- Na kraju krajeva i ovo se moralo desiti. Ne može se stalno ni pobjeđivati, a poraz može biti i pobjeda ukoliko iz njega izvučemo neke pouke i ispravimo greške za narednu utakmicu. Nije kraj svijeta, poraza će biti još - rekao je Balić.

Balić smatra da je presudila borbenost domaćih koji su igrali u prepunoj dvorani pred domaćom publikom.

- Publika je dala Kaknju dodatnu snagu. Igrali su izuzetno agresivno u odbrani, mi smo bili prespori u napadu, a u važnim trenucima smo pravili početničke greške.Mislim da smo se previše oslonili na igru jednog igrača. A onda se desila i povreda Peršića... - kaže Balić.

Dan nakon utakmice u Kaknju, poraz kao da je pao u drugi plan. Svi su zabrinuti zbog ozbiljne povrede Dalibora Peršića, koji je danas uspješno operisao Ahilovu tetivu i predstoji mu duži oporavak.

Ostale Sparse već u srijedu očekuje nova prvenstvena utakmica protiv Zrinjskog i svi vjerujemo da će trijumfom nad Mostarcima naš tim započeti novu seriju pobjeda.

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick