by acls us

Glogovac: Spremni smo za novu pobjedu!

 Glogovac: Spremni smo za novu pobjedu!


Košarkaši Sparsa u subotu su u Kaknju doživjeli prvi poraz ove sezone. Vremena za žaljenje, ali i analize nije bilo previše, jer već sutra lidere dosadašnjeg dijela prvenstva očekuje nova utakmica. U okviru 11. kola Lige 12, Sparsi dočekuju ekipu Zrinjskog sa jasnim ciljem - započeti novu seriju pobjeda.

Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana konferencija za štampu, na kojoj su govorili trener Sead Balić i igrač Stefan Glogovac.

Balić se na početku osvrnuo na subotnju utakmicu i prvi poraz ove sezone, ističući da je glavni problem Sparsima u Kaknju predstavljala loša igra u napadu.

- Sporo smo se kretali u napadu i nismo dolazili u situaciji da rješavamo stvari kao ranije. Promašili smo i nekoliko zicera, potom i slobodnih bacanja. Sve je išlo na ruku Kaknju, koji je zasluženo trijumfovao. Održali smo u ponedeljak sastanak, gdje smo izanalizirali igru i mislim da smo uvidjeli gdje smo griješili. Idemo dalje, ostavljamo poraz iza nas, jer nas već sutra očekuje važna utakmica protiv Zrinjskog - rekao je Balić i dodao:

- Zrinjski je dobra i iskusna ekipa, iako njen položaj na tabeli ne odražava sliku njihovog stvarnog kvaliteta. Utakmicu moramo shvatiti ozbiljno, jer nas ne očekuje nimalo lagan posao. Momci su juče odradili dva izvanredna treninga, očekujem da će i danas, te sam siguran da ćemo u utakmicu ući spremni. Ostali smo bez Peršića, ali koga nema bez njega se mora i nadam se da ćemo igrati i za njega. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i započeti novu seriju pobjeda.

Krilo Sparsa, Stefan Glogovac, složio se sa trenerom Balićem da sutra neće imati lak zadatak.

- Mostarci prije svega imaju jake i kvalitetne individualce i na njima baziraju igru. Ove sezone nisu pružili baš dobre partije. Promijenili su i  trenera i mislim da im je promjena godila, jer su nakon toga pobijedili dvije utakmica. Lično očekujem finu košarkašku predstavu u Skenderiji. Što se nas tiče, u prošlom kolu smo izgubili u Kaknju, održali smo sastanak, uvidjeli nedostatke i vjerujem da ćemo ih ispraviti. Spremni smo za pobjedu nad Zrinjskim! - poručio je Glogovac.

Utakmica između Sparsa i Zrinjskog zakazana je za sutra u 17,00 časova, uz direktan prenos na Face TV.

 
Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick