by acls us

Bajramović: Koštale su nas naivne greške u odbrani

  Bajramović: Koštale su nas naivne greške u odbrani

 

 

Košarkaši Sparsa u subotu su u Širokom pretrpjeli drugi poraz ove sezone. Iako su do samog kraja meča imali aktivan rezultat, izabranici Mensura Bajramovića nisu uspjeli da dođu do trijumfa na Pecari.

Trener Sparsa smatra da su presudile naivne greške u odbrani našeg tima.

- Mislim da smo dosta dobro kontrolisali njihove glavne igrače. Ali, imali smo nekoliko naivnih ispada, puštali protivniku da postigne lagane poene. U napadu nam je, vidjelo se, nedostajalo organizacije. Biće potrebno vremena da se sve kockice poslože - rekao je Mensur Bajramović.

Sparsi su u Širokom imali i izuzetno loš procenat šuta, naročito za tri poena (24:4). Bajramović smatra da su bez obziro na to, uz manji broj grešaka, njegovi igrači mogli do povoljnog rezultata na Pecari.

- Trebalo nam je manje grešaka i mogli smo iskontrolisati utakmicu. Primicali smo se na tri ili pet razlike, ali smo baš u tim trenucima pravili greške. Meč je sigurno bio veoma interesantan za gledanje. Na nama je da nastavimo da radimo i da se potrudimo da stvari koje nisu bile  dobre veoma brzo ispravimo - poručio je Bajramović.

Priliku za popravni Sparsi će imati već u četvrtak, kada u okviru 14. kola Lige 12 dočekuju tuzlansku Slobodu.

 

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick