by acls us

Mičić: Presudilo je prvo poluvrijeme

 

 Mičić: Presudilo je prvo poluvrijeme

 

 

 

Sparsi su u subotu veče ostvarili 14. pobjedu u Ligi 12. Naši košarkaši su opravdali ulogu favorita i slavili nad ekipom Radnika iz Bijeljine.

Krilo Sparsa, Đorđe Mičić smatra da je presudila dobra igra našeg tima u prvom poluvremenu.

- Mislim da smo od početka meča igrali odlično u odbrani i u napadu. Pogodili smo i dosta otvorenih šuteva i mislim da je to napravilo razliku. U zadnjem periodu smo se malo opustili, ali je srećom razlika bila  prevelika i to se nije odrazilo na krajnji ishod meča - rekao je Mičić.

Dino Hodžić slaže se da su Sparsi zahvaljujući dobrom prvom poluvremenu stigli do trijumfa nad Radnikom.

- U jednom trenutku mislim da je bilo 25 poena razlike za nas. Ipak, gosti su se uspjeli pred kraj približiti na minus deset, ali mi smo uspjeli da meč mirno privedemo kraju. Nastavljamo se pripremati za nastavak sezone. U srijedu nam slijedi meč u Kupu BiH protiv Kaknja i naravno idemo da pobijedimo. Onda dolazi neugodno gostovanje u Trebinju - izjavio je Hodžić.

Trijumf nad Radnikom polako pada u zaborav, a Sparsi su već od danas okrenuti narednoj utakmici, koja ih  očekuje u srijedu u 19,00 časova u Kaknju protiv istoimene ekipe, u okviru polufinala Kupa BiH, "Sistema A".

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick