by acls us

Atić: Želimo pobjedu za plasman na završnicu Kupa BiH

  Atić: Želimo pobjedu za plasman na završnicu Kupa BiH

 

Nema odmora za košarkaše Sparsa. Nakon subotnje utakmice u Trebinju, izabranici Mensura Bajramovića sutra će ponovo istrčati na parket. Naš tim očekuje finalni susret Kupa BiH "Sistema A" protiv tuzlanske Slobode, a trijumf bi naše košarkaše odveo na samu završnicu Kupa BiH.

Trener Sparsa, Mensur Bajramović očekuje da njegovi igrači u meč sa Slobodom uđu ozbiljno i nada se pobjedi svog tima.

- Istina je da smo imali jako naporan tempo u prethodnih desetak dana, ali umor ne bi smio da nam pravi problem. Moramo se adaptirati na to da igramo utakmice svaka tri dana. Utakmica sa Slobodom je jako važna za nas, igra se po nokaut sistemu i pobjeda nas uvodi na final four Kupa BiH. Mi smo toga jako dobro svjesni i dobro smo analizirali šta smo do sada uradili, kao i prethodnu utakmicu sa Slobodom, kada smo izgubili na domaćem terenu. Očekujem da sutrašnjem meču pristupimo dosta ozbiljnije i zabilježimo pobjedu - kaže Bajramović.

I povratnik u redove Sparsa, Edin Atić očekuje pobjedu svog tima.

- Sparsi uvijek imaju visoke ambicije i u svaku utakmicu ulaze sa namjerom da pobjede, pa će tako biti i sutra. Svakako, želimo popraviti i loš utisak koji smo ostavili u Trebinju. Odmorili smo se, smanjili malo intezitet treninga, ali ipak dobro radili. Vjerujem u pobjedu svog tima, jer smo dosta pričali i analizirali greške koje smo pravili u prethodnim utakmicama. Naša želja je plasman na završnicu Kupa BiH i ja sam vjerujem da to možemo i hoćemo ostvariti - jasan je Atić.

Meč između Sparsa i Slobode na programu je sutra u 19,00 časova u dvorani Skenderije, a pobjednik će obezbijediti plasman na završnicu Kupa BiH.

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick