by acls us

Zahiragić: Maksimalno ozbiljno pristupiti meču sa Vardom

  Zahiragić: Maksimalno ozbiljno pristupiti meču sa Vardom

 

 

Za košarkaše Sparsa nema odmora. Nakon što su u srijedu trijumfom nad Slobodom izborili plasman na završnicu Kup-a BiH, izabranike Mensura Bajramovića već sutra očekuje novi prvenstveni okršaj. Naš tim ugostiće autsajdera, ekipu Varde HE iz Višegrada, koja se grčevito bori za opstanak u ligi.

Iako je protivnik sa začelja tabele, u redovima Sparsa nema opuštanja pred sutrašnji duel. Dino Hodžić opominje da nema naivnih protivnika i da se niko ne smije potcijeniti.

- Imali smo malo vremena da se pripremimo, ali smo taj kratak period iskoristili  najbolje što smo mogli kako bi što spremniji dočekali ekipu Varde. Mislim da smo favoriti i kao i u svaku utakmicu idemo da pobijedimo i odigramo što bolje možemo. Varda jeste posljednja ekipa na tabeli, ali ih nikako ne smijemo potcijeniti i dopustiti im da se razigraju, jer onda znaju da budu neugodni. Ako odradimo sve što smo  dogovorili na treningu, naša pobjeda neće doći u pitanje - kaže Hodžić.

Sličnog mišljenja je i plejmejker Sparsa, Adi Zahiragić koji smatra da naš tim mora ući ozbiljno u meč i igrati maksimalno ozbiljno svih 40 minuta.

- Iza nas je naporan ritam igranja utakmica srijeda - subota. Ipak, mislim da smo smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za Višegrađane i da smo dobro i kvalitetno radili. Izanalizirali smo protivnika, kvalitet je na našoj strani i želimo da ulogu favorita opravdamo na terenu. Moramo ozbiljno pristupiti meču i igrati maksimalno ozbiljno svih 40 minuta. Potrudićemo se da ne bude oscilacija u igri i siguran sam da na taj način možemo do pobjede - rekao je Zahiragić.

Utakmica Spars - Varda HE na programu je sutra od 17:00 časova u dvorani Skenderije.

Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick