by acls us

Gajić: Ne predajemo se unaprijed!

  Gajić: Ne predajemo se unaprijed!

 

Košarkaši Sparsa sutra će biti na pravom ispitu. Naš tim putuje na finalni turnir Kup-a BiH u Mrkonjić Grad, gdje će već u polufinalu odmjeriti snage sa šampionom države, ekipom Igokee.

Svjesni su u taboru Sparsa kakvog će protivnika imati naspram sebe i koliko ih težak zadatak očekuje. Međutim, bijela zastava sutra ne putuje sa njima - bar tako kaže bek našeg tima, Nikola Gajić.

- Mogao je žrijeb biti i malo povoljniji za nas. Igokea je apsolutni favorit, tu nema dileme, kako u Kup-u, tako i u prvenstvu. Ipak, ne predajemo se unaprijed. Daćemo sve od sebe, borićemo se, pokušati da odigramo najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti da li je to dovoljno da se savlada Igokea. Sigurno je da će nam mnogo nedostajati doskorašnji kapiten Kenan Bajramović, ali ne smijemo sad razmišljati o tome. Zbićemo redove, stisnuti zube i boriti se do kraja i u Kup-u i u prvenstvu - poručuje Gajić.

Trener Sparsa, Mensur Bajramović slaže se da njegov tim nije mogao dobiti težeg protivnika u polufinalu Kup-a BiH.

- Postoji velika razlika između klubova koji igraju domaću ligu i Igokee, koja već dugi niz godina uspješno nastupa u regionalnog ABA ligi. Za nas će ovo biti težak ispit i zadatak, ali pripremamo se za njih kao i za svakog drugog protivnika. Moramo probati da u tom susretu što duže ostanemo u igri i da probamo eventualno napraviti neko iznenađenje. Ali, budimo realni - biće jako teško to i ostvariti. Za Igokeu je karakteristično da dobro trči, da svi igrači dobro šutiraju, bez obzira koju poziciju igraju. Aktivni su u skoku, u napadu i ima puno problema koje moramo razriješiti kako bi bili u utakmici i kako bi uspješno parirali. Vidjećemo sve sutra, teško je reći unaprijed. Nadam se da se može desiti i potvrditi ona  - da favoriti ne pobjeđuju baš uvijek. Vjerujem da će momci dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno saznaće se već sutra - kaže Bajramović

Polufinalni meč između Sparsa i Igokee na programu je sutra od 17,30 časova u Mrkonjić Gradu. U drugom polufinalu sastaće se ekipa Širokog i domaćin finalnog turnira, Mladost.

 
Share

Facebook preporuke

OKK "Spars" Sarajevo 2005.-2016. © Sva prava pridržana. Template: Gavick